CSALÁDI RECEPTEK - Hájas tészta mama féle:
70 dkg liszt
40 dkg háj
2 kanál tejföl
1 tojás
1 dl fehérbor vagy 1 kanál ecet
1 csapott kávéskanál só
ugyanannyi szódavíz vagy víz
A hájat 10 dkg liszttel jól eldolgozzuk
és hidegre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi anyagból rétestésztát gyúrunk,
deszkán jól kidolgozzuk
és 15 percig pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk
és a lisztes hájat rákenjük.
Az egészet felcsavarjuk, nyújtófával kicsit ellapítjuk,
téglalap alakúra nyújtjuk és 4 szer hajtjogatjuk.
A csavarással együtt öszesen négyszer hajtogatjuk, 20 30 perces pihentetéssel.
Kinyújtjuk.
Használhatjuk krémeslapnak
vagy lekváros kifliket is süthetünk belőle.
|