CSALÁDI RECEPTEK - Káposztarolád:
Kelkáposztaleveleket forró sós vizzel leöntjük,
majd kis idő múlva leszűrjük.
Kiterítünk eg káposztalevelet amit zsemlemorzsával megszórunk
és a következő töltelékkel megtöltünk,
göngyölünk.
Töltelék:
80 dkg kétszer darált sertéshús
20 dkg füstölt szalonna kétszer darálva
1 db áztatott szemle
2db tojássárgája és a felvert fehérje
reszelt vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
pici majoranna
delikát
A göngyölegeket tepsibe helyezzük,
majd 3-5 dl vizet öntünk alá,
lefedve megsütjük, kb 1 óra.
A roládokat melegen reszelt sajttal megszórjuk, hogy ráolvadjon.
Rizzsel vagy krumplival tálaljuk.
Hidegen is finom.
|