CSALÁDI RECEPTEK - Pulykamell Wellington módra:
Hozzávalók:
1,4 kg pulykamellfilé egyben
só
bors
10 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
2 fej hagyma
3 ek olaj
30 dkg gomba
1 csapott kk szárított kakukkfű
2 ek paradicsompüré
1 púpos ek liszt
1 tojás
1 tojássárgája
40 dkg mélyhűtött levelestészta
Egy tepsiben a húst besózzuk,
megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott fele szalonnával.
és a fokhagymával.
Betakarjuk a maradék szeletelt szalonnával,
hozzáadjuk a bort,
az egyik felkarikázott hagymát
és a sütőben, fólia alatt, puhára pároljuk.
Hagyjuk egészen kihűlni.
A másik hagymát lereszeljük,
olajon megfonnyasztjuk.
Rádobjuk az apróra vágott gombát,
paradicsompürét,
kakukkfüvet,
sózzuk,
borsozzuk,
és fedő alatt 10 percig pároljuk.
Teljesen kihűtjük,
majd összekeverjük a liszttel
és a tojással.
A felengedett levelestésztát kisodorjuk téglalap alakúra,
egy 3 cm-es csíkot levágunk és csillagokat szaggatunk belőle.
A gombapép negyedét a tészta közepére kenjük,
ráfektetjük a húst,
megkenjük a maradék gombapéppel,
ráhajtogatjuk a tésztát,
két végét lenyomkodjuk.
A tetejét megkenjük tojássárgájával
és kirakjuk csillagokkal,
azokat is megkenjük.
Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 25 percig sütjük.
10 percig pihentetjük,
nem túl vékony szeletekre vágjuk,
tálra rendezzük.
|