CSALÁDI RECEPTEK - Majorannás pulykatokány:
Hozzávalók:
40 dkg pulykamellvagdalék
5 dkg szalonna
hagyma
fokhagyma
1 ek liszt
2 ek olaj
1 dl tejföl
1 dl víz
só
bors
vegeta
majoranna
A húst és
a szalonnát csíkokra vágjuk,
a hagymát,
fokhagymát felaprítjuk,
a szalonnát kiolvasztjuk.
Amikor üveges hozzáadjuk a hagymát,
később a fokhagymát
és együtt pirítjuk a hússal.
Felöntjük annyi vizzel, hogy ellepje.
Puhára pároljuk,
majd zsírjára sütjük.
Sózzuk,
borsozzuk,
majorannát szórunk rá.
Meghintjük a liszttel
és átkavarjuk.
Végül 1 dl tejfölt
1 dl vízzel simára keverünk,
hozzáadjuk a tokányhoz
és egyet forralunk rajta.
Ha kell utána ízesítjük.
|