CSALÁDI RECEPTEK - Narancsos kacsa:
1 kacsa
só
fehér bors
4 narancs
2 ek cukor
1 dl borecet
1 dl fehérbor
1 ek liszt
0,5 dl pezsgő
olaj
A kacsát sóval,
borssal mesütjük.
1 narancsot meghámozunk,
héját vékonyan felszeleteljük.
A cukrot a lábasban aranysárgára pirítjuk,
hozzáadjuk a megforrósított ecetet,
narancshéjat,
2 narancs levét ,
bort
és 5 percig lassú tűzön főzzük.
Lisztet kevés vízzel elkeverjük,
apránként a narancsos mártáshoz adjuk.
Ízesítjük, só,
bors,
pezsgő.
Az elkészült kacsa levéből leszűrjük a zsírt,
és a pecsenylevet is a mártáshoz öntjük.
A kacsát darabolva tálra rakjuk,
tetejére narancsszeleteket rakunk,
a mártást külön adjuk hozzá.
Burgonyakrokettel
és párolt vajas zöldbosóval kínáljuk.
Forralt bort adunk hozzá.
|